HOW WE WORK

sustainability

We besteden bewust veel aandacht aan een korte productieketen, transparantie, duurzaamheid en goeie werkomstandigheden. We stellen dan ook hoge eisen aan onze leveranciers en productiepartners.

Als Belgisch label werken wij nauw samen met verschillende Belgische partners. Wij hebben een Belgische confectie- en productiepartner, een Belgisch stofagency, een Belgische verpakkingspartner, een Belgische labelproducent … De Belgische industrie- en economie steunen wordt steeds belangrijker.

Onze stoffen worden  door een Belgische partner exclusief voor ons geproduceerd in Italië, waarna ze rechtstreeks getransporteerd worden naar onze Belgische partner met fabriek in Bulgarije voor confectie en productie. Dit alles gebeurt via Belgische partners, hierdoor hebben we een strikte controle en verloopt de communicatie erg vlot. Wanneer de outfits klaar zijn, komen ze naar België en leveren wij ze persoonlijk af bij onze winkelpunten en klanten. 

Respect voor mens en planeet dragen we vanuit ONEBYTWO the label hoog in het vaandel. Het gehele proces vindt plaats op milieuvriendelijke wijze in Europa, met ervaren en gecertificeerde partners, volgens de Europese richtlijnen en in eerlijke en veilige werkomstandigheden. Op deze manier stimuleren we de Europese industrie, werkgelegenheid en zorgen we voor een lage eco-impact door de korte transport afstanden. 

Schermafbeelding 2021-07-10 om 19.08.04.png

DESIGN

Elk ensemble ontstaat uit de creativiteit van co-founder Eline. Om de outfits en uiteindelijke capsules samen te stellen bundelt ze haar gedachten in een moodboard. Met een duidelijk overzicht van kleuren en stijlen gaan we op zoek naar de juiste stoffen.

 

Om een idee te krijgen van de look en feel van de outfit worden de ontwerpen met de hand uitgetekend door Eline.

CONFECTION

Vervolgens worden de eerste designs van Eline verder uitgewerkt in samenwerking met het confectieatelier.

Hier worden de patronen gedigitaliseerd . Dit gebeurt met behulp van specifieke patroonprogramma's. Deze digitale patronen zijn vereist om de productiemachines op de juiste manier in te stellen en de outfits op een correcte manier af te werken. 

Aan de hand van deze patronen worden de eerste prototypes gemaakt. Deze eerste samples worden dan vanuit Bulgarije opgestuurd naar België, waar Eline ze past, en laat passen door vriendinnen en familie om de fit en de maat te bepalen per model. Vervolgens worden de de samples bijgewerkt waar nodig.

De "grading" is een cruciale stap in de confectie, hier worden de verschillende afmetingen van de verscheidene maten bepaald. De samples worden aangepast tot de definitieve afmetingen en patronen vaststaan.

IMG_20210622_135702.jpg

FABRICS

Goede stoffen vinden is een uitdaging. En dat is zacht uitgedrukt. Een stof kan al snel te dun of te zwaar zijn of niet voldoen aan onze kwaliteitsstandaarden. Om ervoor te zorgen dat jullie onze outfits lang kunnen dragen is de kwaliteit van de stoffen onze prioriteit.

Voor onze eerste capsule (winter) hebben we lang gezocht naar de geschikte partner. In samenwerking met een internationaal bekende stoffenconsultant vonden we uiteindelijk de perfecte match: een Belgisch bedrijf met een fabriek in Italië.

 

Bij de tweede capsule (zomer) worden de stoffen rechtstreeks vanuit Griekenland naar Bulgarije (productieplaats) vervoerd. Dit vinden we belangrijk om de keten kort te houden.

In de productiefabriek worden er verschillende testen uitgevoerd op de stoffen. Pas als alle testen goede resultaten hebben wordt er verder gewerkt met de stoffen.

IMG_20210622_135849.jpg
main2.jpg

pRODUCTION

Net als onze confectie, vindt de productie plaats in Bulgarije. Aangestuurd door onze Belgische partner, werkt deze fabrikant reeds 19 jaar samen met Belgische merken en topdesigners, waaronder enkele van de "Antwerp Six".

De afwerking van de productie wordt verzorgd door mensen met een uitgebreide kennis. We communiceren graag open en transparant over de omstandigheden waarin onze kledij wordt geproduceerd.